Oamenii care au pisici ca animale de companie nu știu aceste lucruri extrem de importante despre ele

Pisicile se află în topul celor mai populare animale de companie. Însă, chiar dacă trăim cu ele în casă tot nu știm totul despre gândirea și comportamentul acestora. Iată o listă cu lucrurile pe care nu le știai despre pisici.

Au capacitatea de a simți cutremurele

Unele feline se comportă ciudat exact înainte de un cutremur, iar unii experţi cred acest lucru se întâmplă pentru că ele reuşesc să simtă vibraţiile pământului datorită pernuţelor de la picioare, pe care noi oamenii nu putem să le simțim. De obicei încep să miaune foarte tare.

Vânează doar de dragul de a vâna

Chiar dacă felinele au fost domesticite în urmă cu foarte mult timp, acestea și-au păstrat încă instinctul de a vâna. Potrivit unui studiu, 28% din 60 de pisici domestice vânează, chiar dacă nu le este foame.

Nu torc mereu de plăcere

Pisicile torc şi atunci când sunt rănite sau bolnave. De-a lungul timpului au fost realizate mai multe studii asupra „puterii tămăduitoare" a torsului. Rezultatele mai multor cercetări indică faptul că frecvenţa torsului ar putea acţiona ca un tip de terapie fizică asupra pisicii. Mai exact, torsul poate ajuta la creşterea densităţii osoase şi vindecarea muşchilor.

Nu simt gustul dulce

Conform cercetarilor, se pare că felinele (lei, tigri, pisici, etc.) nu au una din genele responsabile pentru detactarea gustului dulce, astfel că ele nu îl simt ca noi, oamenii, de exemplu. Pe de altă parte, ele pot simți gusturi pe care noi nu le percepem, cum ar fi trifosfatul de adenozină, o substanță care se găsește în carne, unul din alimentele preferate al pisicilor.

Elimină transpirația prin lăbuțe

Pisicile transpiră prin pernuțe. Acest sistem de răcorire a corpului le ajută să își regleze temperatura atunci când le este prea cald. De asemenea, pisicuțele transpiră și atunci când sunt stresate sau se simt amenințate.

 


Preluat de la: Timpul.md