O vloggeriţă a murit după ce fostul ei soţ i-a dat foc în timpul unei transmisii live

O vloggeriţă din China a murit, după ce fostul ei soţ ar fi aruncat pe ea benzină şi i-a dat foc, în timpul unei transmisii live.

Vloggeriţa Lamu, în vârstă de 30 de ani, din provincia Sichuan, şi-a câştigat popularitatea online cu ajutorul unor postări pozitive despre viaţa la ţară şi a primit aprecieri pentru că nu purta machiaj în transmisiuni.

Lamu era foarte populară pe Douyin, versiunea chineză a TikTok, unde avea sute de mii de fani. Videoclipurile ei au strâns milioane de aprecieri de-a lungul timpului. Potrivit presei de stat chineze, la scurtă vreme după ce Lamu a început o transmisiune live, în data de 14 septembrie, ecranul ei s-a înnegrit. Fostul ei soţ, identificat doar cu numele Tang, ar fi intrat în casă înarmat cu un cuţit şi cu benzină, scrie adevarul.ro.

Într-o declaraţie a Biroului de Securitate Publică din Jinchuan se arată că, după atacul din 14 septembrie, tânăra a fost dusă la un spital local şi, ulterior, transferată la altul din Sichuan, pentru un tratament complex. Cu toate acestea, tânăra a suferit arsuri pe 90% din suprafaţa corpului şi a murit la două săptămâni după atac, pe 30 septembrie.

Potrivit cotidianului Beijing Youth, fostul soţ ar fi fost violent în repetate rânduri, motiv pentru care Lamu a divorţat de el la începutul acestui an. Aveau împreună doi copii şi fiecare a câştigat custodia unui copil. La scurt timp după divorţ, Tang a ameninţat că va ucide un copil dacă Lamu nu se va recăsători cu el. Speriată, femeia a acceptat, dar a fugit de acasă după câteva zile şi s-a ascuns. Bărbatul a bătut-o cu bestialitate pe sora soţiei, pentru a o determina să-i spună unde se ascundea aceasta. Familia l-a reclamat la poliţie, însă, potrivit lor, nu s-a luat nicio măsură. În cele din urmă, Lamu a divorţat din nou, iar bărbatul a câştigat custodia ambilor copii.

Poliţia a declarat că Tang a fost reţinut pe 14 septembrie, bărbatul fiind acuzat de crimă cu premeditare. Cazul a generat discuţii intense pe reţeaua socială Weibo, provocând isterie pe reţelele sociale în legătură cu violenţa împotriva femeilor în China. Peste 70 de milioane de oameni au folosit un hashtag care menţionează moartea femeii. Un utilizator a spus că speră că după asta „femeilor li se va oferi mai multă protecţie”.

Un altul i-a atacat pe poliţişti: „Unde eraţi când s-a făcut reclamaţie? De ce nu v-a păsat?”

Nu este prima dată când o victimă a violenţei domestice întâmpină dificultăţi cu sistemul judiciar din China.

La începutul acestui an, o femeie a fost bătută de soţul ei atât de brutal, încât a sărit de la fereastră pentru a scăpa. Ulterior, ea a încercat să divorţeze de el, oferind ca dovadă filmări cu evenimentul. Instanţa a refuzat să-i acorde divorţul. La începutul acestui an, China a introdus o perioadă de „relaxare” de 30 de zile înainte să le dea voie cuplurilor să divorţeze, pentru a permite ambelor părţi să îşi regândească decizia.

Acest lucru a stârnit o anumită îngrijorare cu privire la faptul că victimele abuzurilor domestice ar putea fi constrânse în acea perioadă pentru a se răzgândi. Legea, care va intra în vigoare în 2021, nu se aplică familiilor cu antecedente de violenţă domestică, deşi anumite asociaţii de profil afirmă că multe cazuri nu sunt raportate poliţiei.

Citeste mai mult: adev.ro/qhky4s


Preluat de la: Publika.md