O țară oferă bonus de pandemie familiilor, pentru creșterea natalității

Singapore vrea să oferă un bonus pentru a încuraja oamenii să aibă copii în timpul pandemiei de coronavirus.

Autoritățile sunt îngrijorate de faptul că oamenii amână să devină părinții pentru că se luptă cu stresul financiar și concedierile.

Detalii despre suma care ar putea fi plătită nu au fost încă publicate. Aceasta se va adăuga altor câteva bonusuri importante oferite de guvern pentru bebeluși.

Singapore are una dintre cele mai scăzute rate de natalitate din lume, pe care s-a străduit să o stimuleze de zeci de ani, un contrast puternic cu unii dintre vecinii săi, cum ar fi Indonezia și Filipine, care se confruntă cu perspectiva unei creșteri masive a sarcinilor după perioada de restricții impuse de coronavirus, scrie descopera.ro.

„Am primit feedback conform căruia Covid-19 i-a determinat pe cei care doreau să devină părinți să-și amâne planurile”, a declarat vicepremierul Singapore Heng Swee Keat, potrvit BBC.

Heng a declarat că mai multe detalii despre sume și modul în care vor fi plătite vor fi anunțate la o dată ulterioară.

Sistemul actual de bonusuri pentru bebeluși din Singapore oferă părinților beneficii de până la 10.000 de dolari singaporezi (7.330 dolari).

Rata fertilității din Singapore a atins un nivel minim de opt ani în 2018, conform datelor guvernamentale, la o rată de 1,14 nașteri pe femeie.

Multe țări asiatice se confruntă cu problema similară a scăderii ratelor de fertilitate, care s-ar putea agrava în timpul recesiunii cauzate de pandemie.

La începutul acestui an, natalitatea în China a scăzut la cea mai mică valoare de la formarea Republicii Populare Chineze în urmă cu 70 de ani. Acest lucru a venit în ciuda relaxării mult criticatei politici privind copilul unic.

În Filipine, se anticipează că sarcinile neintenționate vor crește cu aproape jumătate, până la 2,6 milioane, dacă restricțiile de circulație induse de Covid 19 rămân până la sfârșitul anului, potrivit Fondului Național al Populației al Națiunilor Unite.

„Aceste cifre reprezintă o epidemie în sine”, a declarat luna trecută Aimee Santos, purtător de cuvânt al agenției ONU din Filipine.


Preluat de la: Publika.md