O placă comemorativă a fost dezvelită la Bălţi in memoriam regizorului Anatol Pînzaru

Omagiu post-mortem la Bălţi pentru marele regizor Anatol Pînzaru. În memoria regretatului artist al poporului, care a lucrat aproape jumătate de secol la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Bălţi, a fost dezvelită o placă comemorativă.

Placa a fost montată pe fațada blocului în care a locuit Anatol Pînzaru. La eveniment au venit rudele, prietenii şi colegii marelui regizor.

„E un moment foarte emotiv. Şi de aceea pe scurt o să zic. Când ai prieteni, ai şi rezultate frumoase”, a menționat Lidia Noroc-Pînzaru, soţia regizorului.

„Având aşa un tătic care a fost un model, un exemplu. Am ştiut ce înseamnă să ai o copilărie fericită, o adolescenţă fericită. Am ştiut ce înseamnă să fii un copil din suflet”, a spus Ala Popușoi, fiica regizorului Anatol Pînzaru. 

Colegii regretatului artist şi-au amintit de perioada petrecută la teatru alături de Anatol Pînzaru.

„Pînzaru m-a primit ca un adevărat tată. Zice… măi Gicule, cât timp mai sunt eu aici, învaţă de la mine, şi de alde de mine care sunt în jurul meu. Fiindcă actorul e un hoţ, el întodeauna fură”, a spus Gheorghe Crudu, actor.

„Acum nu mai poţi face acel teatru, ca pe vremea lui Anatol Pînzaru, el întodeauna spunea: Eu nu fac teatru pentru concursuri, eu fac teatru pentru spectatori”, a precizat Constantin Stavrati, director Artistic a Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri”.

Anatol Pînzaru s-a stins din viaţă în 2007, la vârsta de 71 de ani.


Preluat de la: Publika.md