O pictură murală a lui Messi cu trofeul Cupei Mondiale a fost dezvelită la Buenos Aires

O primă pictură murală reprezentându-l pe Messi ridicând trofeul Cupei Mondiale a fost dezvelită în Argentina, pe un zid din Buenos Aires. Se întâmplă la doar patru zile de la victoria selecţionatei Albiceleste în finala din Qatar. 

Fresca, de aproximativ 6 metri înălţime şi 5 metri lăţime, a necesitat 60 de cutii de vopsea. Situată în cartierul Palermo, pictura îl înfăţişează pe Messi, avându-l în spatele său pe portarul Emiliano Martinez, flancat de Paulo Dybala şi Rodrigo De Paul.

Starul argentinian este reprezentat purtând „bisht” , mantia tradiţională arabă, în negru şi auriu, în semn de onoare şi apreciere, care i-a fost pus pe umeri la ceremonia de înmânare a trofeului.

„Este modul meu de a spune mulţumesc. Este şi un cadou pentru oameni. Fotbalul pentru argentinieni este întotdeauna o bucurie şi ne permite să trecem mai uşor peste momentele dificile. Am văzut Argentina unită, cu milioane de oameni pe străzi. Suntem campioni mondiali!”, a declarat artistul stradal Maximiliano Bagnasco.

Selecţionata Argentinei a cucerit al treilea său titlu mondial după ce a învins Franţa cu scorul de 4-2 la loviturile de departajare, duminică seara, în finala Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, în care scorul a fost egal, 3-3 (2-0, 2-2), la capătul prelungirilor, pe Lusail Stadium din Al Daayen.

Echipa Albiceleste şi-a trecut în palmares astfel al treilea său titlu mondial, după cele obţinute în 1978 şi 1986.


Preluat de la: Publika.md