O pescară novice a făcut o ofertă pentru un record mondial

Norocul i-a surîs Rebeccăi Jones, care pescuia dintr-un port de agrement de lîngă Golful Tillamook din Oregon. „Sînt de fapt un pescar începător, așa că momeala mea zbura din cîrlig, dar nu am renunțat”, și-a împărtășit femeia amintirile. – După o oră, am simțit că trăgea ceva. Nu a existat o luptă specială, peștele a ieșit aproape imediat din adîncuri. Dar peștele era foarte puternic, mi-a luat o oră să scot cîrligul”, relatează lenta.ru.

În cele din urmă, Cebidichthysul prins de Jones a avut o lungime de aproape 1,2 metri și a cîntărit 2,17 kilograme. Femeia a depus deja o cerere la Asociația Internațională de Pescuit Sportiv (IGFA) cu o solicitare de recunoaștere a recordului său mondial. Potrivit Oregon Department of Fish and Wildlife, precedentul record de Cebidichthys a fost capturat în 2008 – greutatea sa era de un kilogram și jumătate.

Cebidichthys violaceus sînt membri ai subdiviziunii stygian din familia Actinopterigienilor. Viețuiesc în largul coastei Pacificului din Statele Unite și sînt apreciați pentru carnea lor gustoasă. Pescarii le numesc anghilele cu față de maimuță, deoarece corpul lor este alungit ca a unei anghile, capul lor are o excrescență asemănătoare unui nas între ochi și au buze mari în jurul gurii.


Preluat de la: Noi.md