O nouă intervenție SMURD în Republica Moldova. O pacientă din Bălți, transportată la Institutul de Medicină Urgentă din Capitală

O nouă intervenție SMURD în Republica Moldova. O femeie din municipiul Bălți a avut nevoie de asistența Serviciului Mobil Urgent de Reanimare și Descarcerare din nordul țării pentru a fi transportată în siguranță la Institutul de Medicină Urgentă din Capitală.

Operațiunea a avut loc în după amiaza zilei de 25 mai. Potrivit medicilor, pacienta în vârstă de 63 de ani suferea de o complicație la nivelul rinichilor în urma diabetului, iar pentru a fi evitate alte riscuri aceasta necesita îngrijiri suplimentare.

Un echipaj terestru SMURD a preluat pacienta și a transportat-o în siguranță prin intermediul ambulanței de terapie intensivă la Chișinău. Pe parcursul drumului femeia a beneficiat de îngrijirile necesare. 

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, de la începutul anului 2020 în Republica Moldova au avut loc 11 intervenții SMURD pentru transportarea pacienților, dintre care patru terestre și șapte aero-medicale.

 


Preluat de la: Publika.md