O nouă înregistrare cu Platon în care ar ameninţa conducerea MAIB: Mă tem că o să te pomenești într-o situație din care mai târziu nimeni nu te va putea scoate

Am trimis o solicitare la „Moldova Agroindbank” pentru a afla dacă înregistrarea este autentică, dar deocamdată nu am primit vreun răspuns. Avocatul lui Veaceslav Platon, Ion Crețu, a declarat că va discuta cu clientul său despre acest subiect.

„Urmează să mă duc la penitenciar și după orele 16.00, Platon Veaceslav va comunica reacția lui, a declarat Ion Creţu pentru Publika TV.

Acum câteva zile, notarul public Olga Bondarciuc a declarat că este amenințată de Platon prin intermediul unei persoane apropiate și obligată să dea marturii false. Într-o înregistrare video postată pe Facebook, Olga Bondarciuc a solicitat luarea măsurilor necesare pentru a opri ameninţările la adresa ei. Femeia susține că viața și familia ei sunt în pericol. Avocatul lui Veaceslav Platon, Ion Crețu, a respins acuzaţiile lui Bondarciuc.

Recent, procurorul general Alexandr Stoianoglo a anunțat că va cere revizuirea dosarului lui Veaceslav Platon despre care spune că a fost condamnat pe nedrept. Ulterior, în spațiul public, au fost publicate, în zile diferite, trei înregistrări video de la audierile lui Platon, la care se aude o voce asemănătoare cu cea a lui Alexandr Stoianoglo. Cei doi par să aibă o discuție amicală, iar atmosfera în cadrul procesul de audieri a fost una degajată. Procuratura Generală a confirmat veridicitatea imaginilor care au apărut în spaţiul public pe care le consideră drept scurgeri de informaţii. În consecinţă, a fost inițiată o cauză penală pe faptul divulgării datelor urmăririi penale și amestecul în înfăptuirea urmăririi penale.


Preluat de la: Publika.md