O fostă vedetă a Real Madrid a revenit la FC Santos. Atacantul va avea un salariu de doar 230 de euro pe lună

A fost vedetă la Real Madrid, Manchester City și AC Milan, iar acum va avea un salariu de 230 de euro pe lună. Este vorba despre brazilianul Robinho, care a acceptat să revină la clubul care l-a lansat în fotbalul mare, FC Santos.

Atacantul a semnat cu gruparea braziliană un contract valabil până în februarie cu un salariu de 1500 de reias, echivalentul la 230 de euro. Este foarte aproape de salariul minim pe economie din Brazilia.

Robinho a decis să ajute clubul său de suflet, Santos, care este într-o situație finaciară grea. Echipa care i-a mai lansat în fotbal pe Pele și Neymar a primit o interdicție la transferuri din cauza faptului că are datorii la jucători. Robinho a semnat ca fotbalist liber de contract, după ce a câștigat titlul în Turcia cu Istanbul Bașakșehir în sezonul precedent, alături de moldoveanul Alexandru Epureanu.

Robinho a fost unul dintre cei mai talentați fotbaliști brazilieni din generația sa. A jucat la cluburi de top în Europa, însă nu și-a valorificat potențialul. În ultimii ani a trecut pe la Sivasspor, Atletico Mineiro, dar și în China la Guangzhou Evergrande. Acolo a și avut cel mai bun sezon din punct de vedere financiar, încasând 13 milioane de euro pentru 10 meciuri jucate în acea perioadă.

De-a lungul timpului Robinho a câștigat peste 80 de miloane de euro, doar din salarii.


Preluat de la: Publika.md