O fetiță de un an și zece luni a ajuns în stare gravă la spital, după ce s-ar fi intoxicat cu medicamente

O fetiță de un an și zece luni a ajuns în stare gravă la spital, după ce s-ar fi intoxicat cu medicamente. Doctorii spun că ea ar fi înghițit pastile pentru scleroză, iar acum se află în afara oricărui pericol, fiind sub supravegherea specialiştilor de la Institutul Mamei și Copilului. 

„Starea la internare s-a calificat ca gravă. Aceasta fiind internată în secția de toxicologie, unde pe parcursul zilei de ieri a urmat o terapie de dezintoxicare. A dat rezultate. S-a intoxicat cu niște pastile pentru maturi. Din ceea ce cunoaștem noi, este vorba despre pastile pe care le întrebuința unul dintre părinți. Dintr-o greșeală, aceasta le-a înghițit. Se presupune că aceasta a înghițit șapte astfel de pastile”, a relatat Maxim Cazacu, purtătorul de cuvânt la Institutul Mamei și Copilului.

Cazul s-a produs sâmbătă seara, într-un sat din raionul Sîngerei. Spitalul raional a anunţat poliţia. Oamenii legii spun că fetiţa a rămas în grija tatălui şi că, după ce el a adormit-o, micuţa a început să vomite în somn. Agenția Națională pentru Sănătate Publică informează că, în opt luni, 194 de copii s-au intoxicat cu medicamente.


Preluat de la: Publika.md