O fetiță de 9 ani a convins mii de oameni din întreaga lume să planteze 240.000 de copaci, de ziua ei

O activistă de mediu, în vârstă de 9 ani, a reușit, în urma unui apel pe Twitter, să-și convingă urmăritorii să planteze 240.000 de copaci, în întreaga lume, potrivit Euronews, citează digi24.ro.

Licypriya Kangujam a împlinit 9 ani pe data de 2 octombrie. În loc să-și dorească cadouri, fetița a lansat un apel, rugându-și cei 93.000 de urmăritori de pe Twitter să planteze fiecare câte un copac. 

Mii de oameni din întreaga lume au răspuns apelului ei, iar până în prezent s-au plantat 240.000 de copaci. Mai mulți copii din statul în care s-a născut Licypriya au fost primii care au celebrat astfel ziua ei de naștere.

Organizația Sustainable Green Initiative Foundation a contribuit la această mișcare cu plantarea a 200.000 de pomi fructiferi.

„Am decis să platăm pomi fructiferi deoarece ar putea schimba viața mai ales în comunitățile sărace, ajutându-i să obțină venituri din vânzarea fructelor”, a declarat Aarav Seth, un activit de mediu în vârstă de doar 12 ani. 

Tinerii din Emiratele Unite s-au alăturat inițiativei și au plantat 15.000 de copaci, de ziua activistei, sub inițiativa: „Plantează o moștenire”.

„Le mulțumesc tuturor părinților, copiilor, școlilor și organizațiilor locale care s-au alăturat demersului mei pentru a schimba lumea în care trăim”.


Preluat de la: Publika.md