O femeie infectată cu coronavirus, arestată după ce a ieșit să facă surf pe o plaja din Spania

A ignorat faptul că e infectată cu coronavirus și a ieșit în larg să facă surf. E povestea unei femei din Spania, aflată în autoizolare. 

Fost salvamar de profesie, ea și-a luat placa de surf și s-a aruncat în valuri. A fost observată, însă, de foștii săi colegi, care au anunțat poliția. Situația nu s-a rezolvat odată cu sosirea forțelor de ordine, fiindcă polițiștii au încercat minute bune să o convingă să iasă din apă.

Femeia a cedat până la urmă insistențelor și a fost încătușată imediat. Pentru gestul ei necugetat va primi o amendă de 6.000 de euro. Sancțiunea ar putea ajunge la 100.000 de euro dacă se va stabili că a îmbolnăvit pe cineva în timpul petrecut afară din casă.

Spania este cea mai afectată țară europeană de pandemie, depășind 500.000 de cazuri COVID. De la începerea pandemiei, statul cu 47 de milioane de locuitori a înregistrat 525.549 de cazuri, reprezentând o cifră, comparativ cu numărul populaţiei sale, de două ori mai mare decât cea a Franţei sau a Italiei, potrivit unui calcul realizat de AFP pe baza datelor publicate, scrie digi24.ro.


Preluat de la: Publika.md