O fabrică de ulei și-a sistat activitatea / Administrația este nemulțumită și avertizează că se va scumpi untul

Cel mai mare producător de ulei din Republica Moldova, S.A. „Floarea Soarelui”, a fost plasată în carantină pe un termen de două săptămâni. Asta după ce șase angajați au fost testați pozitiv cu noul coronavirus. O decizie în acest sens a fost aprobată la ședința Comisiei municipale pentru Situații Excepționale. De cealaltă parte, Nordnews.md scrie că administrația combinatului consideră decizia Comisiei drept una pripită și nejustificată.

Potrivit hotărârii, toți angajații combinatului, cu excepția persoanelor care răspund de securitatea și procesul tehnologic, vor fi plasați în regim de autoizolare la domiciliu. Administrația întreprinderii S.A. „Floarea Soarelui” trebuie să elaboreze un plan pentru lichidarea focarului de infecție COVID-19. Acesta va fi coordonat cu Centrul de Sănătate Publică Bălți și Comisia pentru Situații Excepționale Bălți.

Într-un comunicat de presă, administrația S.A. „Floarea Soarelui” se arată indignată: „Comisia nu a acordat atenție nici argumentelor noastre, nici specificului întreprinderii, nici asigurărilor noastre prin care ne asumăm responsabilitatea să asigurăm întreprinderea cu tot necesarul pentru producere cu respectarea normelor, specifice pentru perioada în care ne aflăm”.

Mai mult, potrivit acesteia, efectele social-economice pot fi destul de simțite de cetățeni, inclusiv poate fi majorat prețul unui produs atât de necesar ca untul, pentru că se va recurge la înlocuirea acestuia cu un produs mai scump importat.

La Combinat de ulei din Bălți muncesc 600 de persoane. Administrația mai informează că angajații infectați cu noul coronavirus au fost izolați și urmează cursul necesar de tratament, iar cei care au intrat în contact cu aceștia sunt plasați în carantină.

„Peste 600 dintre angajații noștri, 145 au trecut testul și rezultatele s-au dovedit a fi negative. Acești 145 de oameni ar putea asigura munca „Floare Soarelui”, care este o întreprindere strategică în ceea ce privește asigurarea securității alimentare a țării. Mai mult, intenționăm să efectuăm testări ale altor angajați în viitorul apropiat, care ar putea fi, de asemenea, incluși în procesul de producție”, scrie în același comunicat.

Este de menționat că „Floarea Soarelui” face parte din compania „Trans Oil Group” gestionată de Vaja Jhasi.

http://www.realitatea.md 


Preluat de la: Timpul.md

 Fără categorie