O destinație turistică înregistrează primul deces de COVID după mai mult de 100 de zile fără noi infectări locale

Thailanda a raportat primul deces din cauza COVID-19 din data de 2 iunie, la două săptămâni după ce țara a marcat 100 de zile fără transmitere locală a cazurilor de coronavirus, transmite digi24.ro.

Victima este un traducător în vârstă de 54 de ani, care a fost dus cu avionul la Bangkok din Arabia Saudită la începutul acestei luni, după ce a contractat COVID-19, a anunțat Ministerul Sănătăți de la Bangkok. Bărbatul a făcut pneumonie și avea și alte boli.

Bilanțul deceselor ajunge astfel la 59. Țara a raportat ieri 7 cazuri „de import”, provenite de la persoane străine care au intrat în țară. Numărul infectărilor a ajuns la 3,497, în condițiile în care Thailanda este prima țară din afara Chinei în care au fost detectate cazuri de coronavirus.

Premierul Prayuth Chan-Ocha a impus o carantină strictă în martie, dar măsurile au fost relaxate treptat de atunci.

Țara, una din destinațiile turistice exotice preferate de oameni din întreaga lume, se pregătește să primească din nou turiști, cărora să le acorde vize de ședere pe termen mai lung, după o interdicție de 5 luni. Thailanda încearcă astfel să reducă din scăderea economică provocată de criza


Preluat de la: Publika.md