O companie canadiană anunță că a dezvoltat un dispozitiv ce detectează noul coronavirus în aer

O companie canadiană a anunțat că a dezvoltat un dispozitiv care detectează prezența coronavirusului în aer, declanșând un sistem de alarmă pentru a semnala pericolul. Iar unul dintre experții care au analizat produsul susține că acesta funcționează, potrivit CBC.

Tehnologia, numită BioCloud, a fost dezvoltată de Kontrol Energy, iar unul dintre scopuri este instalarea dispozitivului în școli.

CEO-ul companiei canadiene, Paul Ghezzi, afirmă că detectorul ar putea fi folosit și de sistemele de transport în comun.

“Ar merge în avioane, unde aerul este reciclat la fiecare 15 minute, autobuze, metrouri sau oriunde se adună mulțimi de oameni în spații mici, pentru perioade lungi”, spune Ghezzi.

Pentru compania canadiană, dispozitivul este unul “revoluționar” în lupta împotriva COVID, în special în sălile de clasă, unde detectarea cât mai rapidă a virusului este importantă.

”Dacă ne uităm la întregul ecosistem al supraviețuirii în timp de pandemie, ne dăm seama că o tehnologie ca aceasta ne permite să detectăm cât mai repede virusul și să derulăm ancheta epidemiologică mult mai repede. Poate că închidem o singură clasă, nu întreaga școală”, spune Paul Ghezzi.

Kontrol Energy crede că ar putea produce 20.000 de dispozitive pe lună, la un cost de 12.000 de dolari.

 


Preluat de la: Publika.md