O companie a dezvoltat primul tractor din lume care este complet alimentat cu gunoi de grajd

O companie britanică a dezvoltat primul tractor din lume care este complet alimentat cu gunoi de grajd. Vehiculul T7, alimentat cu gaz metan lichid, ar fi primul de acest tip și ar putea marca un punct de cotitură în ceea ce privește furnizarea eficientă de energie în ferme, scrie alephnews.ro. 

Tractorul de pionierat de 270 CP funcționează cu combustibil obținut din gunoiul de grajd și se spune că are performanțe egale cu cele ale versiunilor standard cu motor diesel. Acesta funcționează prin colectarea deșeurilor de la o turmă de doar 100 de vaci în unități de stocare a biometanului din cadrul fermei.

Acesta a fost testat în timpul unei campanii pilot la o fermă din Cornwall, unde emisiile de dioxid de carbon au fost reduse de la 2.500 de tone la 500 de tone în doar un an.

Gazul – cunoscut sub numele de metan fugitiv – este apoi tratat, comprimat și transformat în combustibil cu emisii reduse. Un rezervor criogenic montat pe tractor păstrează metanul în stare lichidă la -162 de grade, ceea ce conferă vehiculului o putere la fel de mare ca cea a unui motor diesel, dar cu o reducere semnificativă a emisiilor.

Mașina revoluționară a fost dezvoltată de compania Bennamann din Cornwall, care a cercetat și dezvoltat producția de biometan de peste un deceniu. 

 


Preluat de la: Publika.md