O balenă de 12 metri agățată și ucisă de un feribot, în Japonia

Acesta este momentul teribil în care o balenă de 12 metri lungime, agățată și ucisă de botul unei nave, în Japonia, este scoasă din apă. Feribotul, numit Taiheiyo, transporta pasageri când a ajuns în portul Sendai din Miyagi, în 22 octombrie, cu „prada” nedorită.

Reiji Hirotsu, managerul feribotului, a fost informat cu privire la incident și a trimis un scafandru care să o lege cu o frânghie pentru a putea fi scoasă din apă, potrivit Profimedia.

Managerul spune că, la început, angajații au crezut că nava a agățat doar o bucată dintr-o balenă sau o vietate marină de dimensiuni mai reduse, pentru că la suprafața apei ieșea doar un fragment mic.

Scafandrul, însă, a fost uluit când a văzut adevărata dimensiune a animalului marin, sub apă. Reiji Hirotsu a spus: „Am fost surprins când scafandrul a ieșit din apă și mi-a spus cât de mare este.”

Angajații au solicitat ajutorul portului pentru a scoate balena. Ei cred că au agățat balena cu botul navei în timpul cursei și că era deja moartă. Balena a fost ridicată cu o macara și transportată cu un camion la o universitate din Tokyo pentru cercetare.


Preluat de la: Publika.md