O aeronavă a fost reținută pe aeroportul din Istambul fară a primi permisiunea de decolare spre Chișinău. Reacția companiei Air Moldova

O aeronavă de model A320 ERAXP a fost reținută la sol pe aeroportul din Istambul fară a primi permisiunea de decolare spre Chișinău. Motivul invocat este că Air Moldova ar fi servit o datorie istorică fiind acumulată în perioada în care era companie de stat. Odată cu aplicarea măsurilor restrictive de operare a zborurilor, urmate și de deficitul de mijloace bănești cauzate de pandemia COVID-19, fost suspendate plățile pentru datoria acumulată față de compania ce presta servicii de alimentare cu combustibil.

Ulterior, compania Air Moldova a venit cu o reacție printr-un comunicat de presă. 

„Afirmăm ca aceasta acțiune este una fără precedent în istoria activității companiei Air Moldova. În momentul de față, managementul companiei duce un dialog cu reprezentanții companiei petroliere și ai aeroportului din Istanbul și întreprinde toate măsurile necesare pentru soluționarea cazului.”, se arată în comunicatul emis de Air Moldova.

Air Moldova mai anunță că la moment se depun toate eforturile, astfel încât situația creată să nu influențeze orarul zborurilor companiei, iar pasagerii cursei IST KIV din 18 Septembrie 2020 vor fi transportati spre Chisinău pe 19 Septembrie 2020.


Preluat de la: Publika.md