Numărul morților după prăbușirea unei autostrăzi în China a crescut

Douăzeci de vehicule au fost „prinse” în surparea unei porţiuni de autostradă între oraşul Meizhou şi comitatul Dabu, în provincia Guangdong, care a avut loc miercuri în jurul orelor 02.10 (marţi, 18.10 GMT), în care au fost implicate 54 de persoane în total, indicase Xinhua, scrie Agerpres. Televiziunea de stat CCTV a declarat că surparea a fost un „dezastru geologic natural”, care s-a produs „sub impactul puternicelor ploi persistente”.

Averse uriaşe s-au abătut în ultimele săptămâni în provincia industrială Guangdong, care are Canton drept capitală, provocând inundaţii grave şi alunecări de teren. În ultimele zile, ploile torenţiale au fost mult mai puternice decât în mod normal pentru această perioadă a anului chiar înainte de sezonul musonilor.

„Intensificarea schimbărilor climatice” creşte probabilitatea unor „ploi abundente care apar de obicei doar în lunile de vară”, a declarat luna trecută Yin Zhijie, responsabil de prognozele hidrologice la ministerul chinez al resurselor de apă, la postul naţional de radio.


Preluat de la: Noi.md