Numărul moldovenilor care conştientizează că trebuie să poarte mască, în creştere

Numărul moldovenilor care conştientizează că trebuie să poarte mască este în creştere. Asta arată datele celui de-al doilea studiu referitor la viziunile oamenilor despre COVID-19, realizat de Ministerul Sănătăţii și Agenția Națională pentru Sănătate Publică. Potrivit sondajului, numărul celor care poartă mască în spaţii publice a ajuns la 82 la sută în luna august, faţă de 80 de procente în luna iulie. 

De asemenea, fiecare al doilea moldovean susţine că foloseşte mască pentru utilizare multiplă, 35 la sută poartă măşti sterile de unică folosinţă, iar 23 de procente – nesterile. 

 Totodată, 84 la sută dintre ei afirmă că respectă recomandările specialiştilor privind schimbarea frecventă a măştilor. Totuşi, oamenii recunosc faptul că utilizează aceeaşi mască chiar şi mai mult de cinci ori înainte să o schimbe pe alta nouă.

Studiu mai arată că numărul celor care simt că virusul poate fi mai aproape de ei a crescut de la 18 procente, în luna iulie, la 30 la sută în luna august. 70 de procente dintre oameni, în creştere cu patru la sută, spun că se informează despre noul virus destul de des, iar peste 90 la sută din respondenţi susţin că respectă principalele măsuri de prevenire a infecţiei.

Sondajul a fost realizat în perioada 14-21 august , pe un eșantion de peste o 1.000 de persoane din 343 de localități, cu excepția regiunii transnistrene.


Preluat de la: Publika.md