Numărul de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus în Rusia a depăşit 6.000

Rusia a raportat sâmbătă 6.065 de noi cazuri de coronavirus, fiind pentru prima dată când numărul de infectări zilnice a depăşit valoarea de 6.000 în ultimele două luni.

Numărul total al cazurilor de infectare de la începutul pandemiei a ajuns la 1.097.251. Conform autorităţilor ruse, 144 de persoane au murit din cauza noului coronavirus în ultimele 24 de ore. Numărul total al deceselor puse pe seama noului coronavirus a ajuns la 19.339, la o populaţie de peste 144 de milioane de locuitori.  

Ce reacţii adverse au acuzat ruşii vaccinaţi cu vaccinul anti-covid Sputkik V   Unul din şapte voluntari cărora le-a fost administrat vaccinul anti-Covid rusesc Sputnik V au acuzat efecte secundare, precum slăbiciune şi dureri musculare, potrivit ministrului rus al Sănătăţii, citat de Moscow Times.  

Studiile clinice finale ale vaccinului Sputnik V au început la Moscova la în prima parte a lunii, pe fondul semnelor de întrebare legate de siguranţa şi eficacitatea sa pe termen lung.   Ministrul Sănătăţii, Mihail Murashko, a declarat marţi că peste 300 din cei 40.000 de voluntari anunţaţi au fost vaccinaţi până acum, potrivit TASS.  

„Aproximativ 14% acuză stări de slăbiciune, dureri musculare care au persistat timp de 24 de ore şi, ocazional, febră. Complicaţiile sunt precizate în instrucţiuni şi sunt previzibile”, a mai spus Murashko, care a adăugat că aceste simptome au dispărut până a doua zi.  

Voluntarilor le va mai fi administrată şi o a doua doză de vaccin, la 21 de zile după prima.Producătorii vaccinului Sputnik V au început deja să îl distribuie în loturi mici, în toate regiunile ţării.

Procesul de vaccinare al ruşilor ar putea începe la finalul lunii noiembrie – început de decembrie, scrie digi24.ro.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie