Număr record de lucrători medicali infectaţi. 42 de angajaţi din sistemul de sănătate, testaţi pozitiv la noul coronavirus în ultimele 24 de ore

Număr record de lucrători medicali diagnosticaţi cu COVID-19 într-o singură zi. Miercuri, 42 de angajaţi din sistemul de sănătate au fost testaţi pozitiv la noul coronavirus, cea mai mare cifră înregistrată până acum. Datele au fost făcute publice de către Secretarul de Stat al Ministerului Sănătăţii, Constantin Rîmiş, care a precizat că persoanele proaspăt diagnosticate activează în 30 de instituţii medicale din întreaga ţară.

Din totalul celor infectaţi, cei mai mulţi, 25 la număr, sunt asistenţi medicali. Alţi 11 sunt angajaţi auxiliari şi ceilalţi 6 pacienţi sunt doctori. 

Potrivit datelor oficiale, până acum au fost confirmate 2239 de cazuri de COVID-19 în rândul angajaţilor medicali. Totuşi, topul este condus de asistenţi medicali şi medici, cu un număr de 888 şi, respectiv, 568. Din cauza virusului, până acum, 24 de lucrători medicali şi-au pierdut viaţa.


Preluat de la: Publika.md