Nu uitați să vă setați ceasurile cu o oră înainte: Aeroportul Chișinău, mesaj de atenționare către pasageri în legătură cu trecerea la ora de vară

„Dragi pasageri ai Aeroportului Chișinău, 

În noaptea de 30 spre 31 martie, trecem la ora de vară, prin schimbarea acelor ceasornicului cu o oră înainte. 

Toți pasagerii care au zboruri rezervate pentru mâine dimineață sau alte zboruri planificate în cursul zilei, nu uitați să vă setați ceasurile cu o oră înainte, pentru că ora 03:00 va deveni ora 04:00”, se arată în mesajul responsabililor de la Aeroport.

„Schimbarea orei de vară este o practică adoptată de mai multe țări europene și nu numai.

Există mai multe motive pentru care această practică este implementată.

Economisirea energiei: Ajustarea orei poate duce la economii de energie electrică, în special în ceea ce privește iluminatul, deoarece oamenii folosesc mai puțină lumină artificială în timpul serilor lungi de vară.

Creșterea activității economice: Orele lungi de lumină naturală în timpul serilor de vară pot stimula activitățile economice și sociale, deoarece oamenii au mai mult timp să petreacă afară și să se bucure de activități recreative.

Sincronizarea cu alte țări: Adoptarea orei de vară poate facilita comunicarea și comerțul internațional prin asigurarea unei mai bune sincronizări a programelor între țări care utilizează aceeași practică.


Preluat de la: Unimedia.info