‘Nu o să fim de acord!’

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat luni, după vizita la Drumul expres (Dex6) Brăila-Galaţi, că firma care a făcut Podul de la Brăila cere CNAIR 230 de milioane de lei ca să dea drumul la circulaţie, deşi proiectul este finalizat pe ambele maluri undeva la 90%.

Ministrul spune că asta înseamnă rea voinţă şi nu vor fi de acord cu acest tip de şantaj, iar măsurile vor fi luate în săptămânile şi lunile viitoare. Ministrul a spus că ”partea mai puţin bună este modul în care cei de la Webuild, care au făcut proiectul Podului de la Brăila, înţeleg să gestioneze relaţia cu CNAIR-ul”. ”Ca să fiu cât se poate de clar, în acest moment ne solicită, nu nouă, CNAIR-ului ca să fiu mai exact, 230 de milioane de lei, ca să dea drumul la circulaţie, deşi proiectul este finalizat şi pe malul brăilean şi pe malul tulcean (..) undeva la 90%, deci se poate da drumul la circulaţie. Nu, solicită încă 230 de milioane, altfel vor respecta termenul pe care îl au, octombrie 2024. Asta înseamnă rea voinţă. Nu o să fim de acord, nici la Minister, nici la CNAIR, cu acest tip de şantaj, iar măsurile pe care noi le vom lua, nu doar pe această lucrare, o să le vedeţi în săptămânile şi lunile viitoare”, a spus Sorin Grindeanu, informează NEWS.RO. ”Ca să vă faceţi o imagine, dincolo de multe alte lucrări pe care consideră dânşii să le plătim noi, mai solicită în suma asta vreo 30 şi ceva de milioane, ce i-am pus noi să refacă pe asfaltul care anul trecut nu a fost de cea mai bună…Tocmai de aceea noi nu am fost de acord cu recepţia, nici acum nu suntem de acord să cedăm la acest şantaj pe care au încercat să îl facă având în vedere perioada asta electorală”, a precizat ministrul Transporturilor.

Promisiunea lui Grindeanu Grindeanu a menţionat că ”faptul că dechiderea acestor tronsoane de drum ar fi dus la o circulaţie mai bună şi în municipiul Brăila dar şi în descărcarea spre Tulcea, au crezut că este o cheie sau un motiv să şantajeze ministerul, CNAIR-ul, să plătească această sumă”. ”Eu nu am cum, nici eu nici colegii mei, să cedăm la un asemenea şantaj nejustificat. Sunt oameni care, dacă au câştigat un proiect, trebuie să îl ducă până la capăt, să facă lucrările de bună calitate, astfel încât să putem să recepţionăm. O să vedeţi săptămânile şi lunile viitoare, apropo de această companie, probabil că această declaraţie a mea de astăzi va fi folosită, dar îmi asum. Repet, este un şantaj pe care dânşii au încercat să îl facă tocmai fiind în această perioadă în care credeau că statul român va ceda la aceste presiuni cu care au fost obişnuiţi”, a menţionat Grindeanu.
Ministtrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a mai declarat luni că acea perioadă din anii trecuţi, în care vii, nu faci nimic dar depui claim-uri în instanţă, ca să câştigi bani nemunciţi, s-a terminat în România. el arătând că unii pare că nu au înţeles, dar o să înţeleagă, dacă mai vor să lucreze în România. ”Mai sunt şi alţi contructori, pentru că în acest moment, în România sunt aproape 800 de kilometri de drum expres şi autostradă în lucru. În marea majoritate a lor, au învăţat că acea perioadă din anii trecuţi, cu claim-uri, în care vii, nu faci nimic dar depui claim-uri în instanţă, ca să câştigi bani nemunciţi, s-a terminat în România”, a declarat ministrul Transporturilor după vizita la Drumul expres (Dex6) Brăila-Galaţi. ”Au avut acest obicei că au venit cu 100 de ingineri în România dar şi cu 100 de avocaţi după ei, ca să câştige în instanţă lucruri pe nemuncă. Această perioadă s-a terminat, sunt companii în acest moment care au înţeles acest lucru, una dintre ele este cea de aici. Sunt şi aproape toate celelalte. Unii pare că nu au înţeles, dar o să înţeleagă, dacă mai vor să lucreze în România”, a mai spus Grindeanu.


Preluat de la: Timpul.md