Nu mai consuma aceste alimente dacă ești RĂCIT! Îți poți agrava starea de sănătate

A început sezonul răcelii, iar toată lumea își dorește să fie în siguranță. Mare atențe însă la alimentație, mai ales în cazul în care ești răcit. Unele alimente îți pot agrava starea de sănătate fără să îți dai seama.

În cazul în care nu știai, laptele este un aliment care trebuie evitat neapărat în timpul unei răceli. Lactatele sporesc inflamația din corp și producția de mucozități, iar acest lucru ar putea să îți agraveze starea de sănătate, în loc să îți facă bine.

Cafeaua și băuturile alcoolice trebuie și ele evitate atunci când duci o luptă grea cu răceala. Cafeaua și alcoolul sunt destul de cunoscute pentru efectul deshidratant pe care îl au, iar în timpul răcelii corpul trebuie să fie hidratat în permanență.

De asemenea, dacă ești răcit, trebuie să eviți orice tip de dulce. Zahărul, la fel ca și laptele, sporește inflamația în corp și poate dezechilibra sistemul imunitar. Același lucru este valabil și în cazul făinoaselor precum pastele sau pâinea. Acestea pot crește producția de mucozități și pot spori și ele inflamația în corp.

Alimente benefice în timpul răcelii
Pentru a te vindeca mai ușor și pentru a-i da corpului tău tot ceea ce are nevoie, iată ce poți consuma în timpul unei răceli.

Supele calde, în special supa de pui, sunt un adevărat medicament pentru organismul tău. Ele sunt o sursă excelentă de hidratare, au vitamine și pot combate simptomele răcelii.

Ceaiurile fierbinți sunt și ele indicate în timpul răcelii. Ele acționează ca un descongestionant natural și ajută la eliminarea mucozităților din sinusuri. Mare atenție însă, ceaiul trebuie să fie fierbinte pentru a acționa ca un descongestionant, dar nu ar trebui să fie atât de fierbinte încât să îți irite gâtul.

Mierea este și ea esențială în vindecarea răcelii. În cazul în care nu știai, ea deține proprietăți antibacteriene dovedite științific, iar studiile arată că aceasta poate stimula și sistemul imunitar. 


Preluat de la: Timpul.md

 Fără categorie