Noul val al pandemiei lovește puternic Europa

Noul val al pandemiei lovește puternic Europa. Spania este prima țară din UE care trece de pragul de un milion de infectări cu noul coronavirus. Au fost înregistrate 17 mii de cazuri în 24 de ore. Sistemul medical face față cu greu situației, peste 3900 de oameni având nevoie de spitalizare numai în ultima săptămână.

Autoritățile au decis să instituie carantină totală în mai multe orașe și chiar iau în calcul posibilitatea de a introduce restricții de circulație pe timp de noapte. O asemenea măsură a fost instituită recent în mai multe orașe din Franța. Guvernul de la Paris intenționează să interzică adunările cu un număr mare de persoane și ieșirile în timpul nopții cel puțin până în aprilie 2021.

Marea Britanie a înregistrat miercuri un record absolut de aproape 27 de mii de infectări cu noul coronavirus, iar specialiștii atenționează că vârful îmbolnăvirilor ar putea fi atins abia de Crăciun.

Bilanţ sumbru a raportat și România, cu 4902 cazuri de COVID-19 și 98 de decese.

Iar Ucraina a înregistrat cel mai mare număr de îmbolnăviri de până acum – 7053 de cazuri noi de coronavirus.

În Germania virusul pare să fi revenit în plină forță, miercuri fiind raportate peste 10 mii de îmbolnăviri.

În Cehia sunt permise ieșirile doar în situaţii de urgență și s-a decis închiderea temporară a magazinelor, cu excepția celor alimentare. Situația nu este mai bună nici în Italia, care anunță cel mai alarmant bilanţ – peste 15 mii de cazuri noi înregistrate miercuri. Guvernul a decis să pună sub carantină capitala, Roma, și regiunile Lombardia și Campania.


Preluat de la: Publika.md