Noul director al ONVV și-a început activitatea. Cine este Cristina Frolov

Noul director al Oficiului Național al Viei și Vinului, Cristina Frolov și-a început de astăzi activitatea pentru un mandat de patru ani. Aceasta a fost aleasă în funcție cu șase voturi din opt, în urma concursului desfășurat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Într-o scrisoare expediată către toți reprezentanții sectorului vitivinicol din Moldova, reuniți sub brandul vinicol de țară „Wine of Moldova. A legend alive”, noul director a enunțat și prioritățile de lucru setate pentru perioada următoare.

„Industria vinicolă din Moldova trece printr-o perioadă a schimbărilor, iar problemele cu care ne confruntăm solicită multă colaborare și conlucrare cu toți membrii sectorului. Este nevoie să depunem și mai multe eforturi pentru a promova brandul vinicol de țară, care va avea ca efect creșterea exporturilor vinurilor de calitate. Mai mult, ne propunem să conlucrăm pentru a simplifica procedurile de export, impozitare și certificare, de acces la subvenții și fonduri de dezvoltare, de atragere de investiții suplimentare, care să fie utilizate pentru protecția mediului, pentru consolidarea imaginii și a face față competiției de pe piață prezentată de vinurile ieftine produse în alte țări ale lumii unde condițiile climaterice permit producerea cu niște costuri mult mai mici decât în Republica Moldova. În aceste direcții ne vom consolida eforturile întrucât este nevoie să fie întreprinse acțiuni rapide și curajoase, iar noi, reprezentanții sectorului vinicol trebuie să ne unim forțele și să acționăm împreună pentru binele industriei”, a menționat Cristina Frolov în mesajul său.

De notat că timp de opt ani, Cristina Frolov a fost manager general al vinăriei „Castel MIMI”, perioadă în care a gestionat întreg procesul de renovare  a castelului, care ulterior a fost repus în circuitul turistic național și regional.

Totodată, Frolov a fost membru al Consiliului de Coordonare al ONVV, reprezentând Asociația Vitivinicolă a Regiunii Geografice Delimitate „Codru” și a deținut funcția de președinte a Asociației Națională pentru Turism Receptor (ANTRIM), organizație ce are ca misiune pentru promovarea sectorului turismului din țară.

 


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie