Noile tulpini de SARS-CoV-2. Germania ia în calcul să suspende zborurile internaţionale

Guvernul german ia în calcul să suspende aproape toate zborurile internaţionale în încercarea de a preveni propagarea noilor mutaţii de coronavirus, a declarat ministrul german de Interne Horst Seehofer într-un interviu acordat marţi publicaţiei „Bild”.

O altă măsură avută în vedere de Guvernul german constă în izolarea regiunilor cu un număr ridicat de infectări cu mutaţiile de SARS-CoV-2, relatează Reuters. „Pericolul reprezentat de aceste mutaţii ale virusului ne obligă să luăm în considerare măsuri chiar şi mai drastice”, a declarat Horst Seehofer. „Acestea includ controale mai stricte la graniţe, mai ales la frontierele cu regiunile de mare risc, dar şi o diminuare a traficului aerian aproape la zero, la fel cum face în prezent Israelul”, a precizat ministrul german.

Potrivit Bild, cancelarul german Angela Merkel le-a reproşat membrilor cabinetului său că au „pierdut controlul” în gestionarea pandemiei de COVID-19.

Într-un discurs susţinut marţi la Forumul Economic de la Davos, care se desfăşoară în acest an în format virtual, Merkel a avertizat că „viteza cu care am reacţionat” împotriva coronavirusului SARS-CoV-2 „a lăsat mult de dorit”.

În opinia cancelarului german, noul coronavirus a arătat că este nevoie de diminuarea procedurilor birocratice şi de digitalizarea societăţii. Germania este a zecea cea mai afectată ţară din lume de noul coronavirus, înregistrând oficial până marţi 2.156.463 de cazuri de infectare, dintre care 53.626 fatale, scrie adevarul.ro.


Preluat de la: Publika.md