Noi restricții în Suedia: Evenimentele publice cu mai mult de 8 participanți, interzise

Suedia, țară care până acum a mers doar pe formula recomandărilor, impune noi măsuri de restricție pentru a evita răspândirea noului coronavirus de tip SARS-CoV-2 în rândul populației. Autoritățile de la Stockholm anunță interzicerea evenimentelor publice cu mai mult de 8 persoane. Noua regulă a fost inclusă în Legea privind Ordinea Publică și este prin urmare o dispoziție legală obligatorie nu doar o recomandare, transmite b1.ro.

Dacă până acum s-a mers doar pe recomandări, Suedia trece la restricții mai dure în încercarea de a stopa răspândirea noului coronavirus.

Astfel, evenimentele cu mai mult de opt persoane sunt interzise. Cine nu respectă regula va fi amendat sau condamnat la închisoare de până la 6 luni.

Interdicția se va aplica tuturor evenimentelor publice precum concertele, spectacolele sau meciurile de fotbal însă nu și școlilor, locurilor de muncă și adunărilor private.

Modificarea legislativă va intra în vigoare din 24 noiembrie și va rămâne în vigoare pentru cel puțin patru săptămâni.

Premierul Stefan Lofven a declarat că „nu putem reglementa fiecare adunare socială” dar a îndemnat oamenii să urmeze noua limită la toate tipurile de evenimente.

„Nu ar trebui să existe situații sociale cu mai mult de 8 persoane chiar dacă acestea nu sunt vizate formal de lege. Aceasta este noua normă pentru întreaga societate, pentru întreaga Suedie. Nu mergeți la sala de fitness. Nu mergeți la bibliotecă. Nu organizați petreceri. Anulați”, a subliniat acesta.

„Se va agrava. Faceți-vă datoria și fiți responsabili pentru a opri răspândirea infecției. O voi spune din nou. Se va agrava. Faceți-vă datoria și fiți responsabili pentru a opri răspândirea infecției”, a agăugat Stefan Lofven.

 


Preluat de la: Publika.md