Noi măsuri drastice în mai multe țări europene pentru prevenirea răspândirii COVID-19

Guvernul de la Bratislava va impune de miercuri măsuri drastice pentru prevenirea răspândirii COVID-19. În Slovacia, evenimentele sportive, cele culturale şi religioase vor fi interzise din 1 octombrie. Căsătoriile şi înmormântările vor fi autorizate doar dacă participanţii vor prezenta dovada testului negativ la coronavirus. De asemenea, restaurantele, barurile şi cafenelele vor avea program de activitate redus, până la ora 22:00, iar masca devine obligatorie atât în spaţiile publice închise, cât şi în cele deschise.

În premieră de la începutul pandemiei şi Ţările de Jos introduc obligativitatea purtării măştilor în magazine. Până acum măsura era necesară doar în transportul public. Decizia a fost luată după ce numărul zilnic de îmbolnăviri a ajuns la aproape la 3 mii – o cifră record. Restricțiile au intrat în vigoare de astăzi în cele mai mari trei orașe olandeze – Amsterdam, Rotterdam și Haga.

Şi Italia a anunţat că vă înăspri din nou măsurile de protecţie sanitară. Străinii care vor să ajungă în Sicilia sunt obligaţi să facă un test când ajung pe insulă şi să se înregistreze pe un site special. Iar de miercuri, toate persoanele de peste 6 ani sunt obligate să poarte mască în spaţiile publice.

La sfârşitul săptămânii trecute, numărul deceselor provocate de Covid-19 a depăşit pragul psihologic 1 milion la nivel mondial. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că bilanţul deceselor s-ar putea dubla până la omologarea unui vaccin împotriva noului coronavirus.


Preluat de la: Publika.md