Noi măsuri de relaxare în Polonia, din 30 mai: se renunță la masca de protecție în aer liber, restaurantele nu mai au limită de clienți, adunările de 150 de oameni vor fi permise

Polonia va renunța de sâmbătă, 30 mai, la obligativitatea purtării măștii de protecție în aer liber, a anunțat premierul Mateusz Morawiecki, citat de Polskie Radio.

Polonia intră într-o nouă fază în ceea ce privește măsurile de protecție împotriva răspândirii coronavirului. Premierul Murawiecki a oferit mai multe detalii într-o conferință de presă: din 30 mai, măștile de protecție nu mai sunt obligatorii în aer liber; întâlnirile de până la 150 de persoane vor fi permise; toate restricțiile vor fi înlăturate cu privire la numărul de persoane care pot intra în magazine, restaurantele și bisericile, atât timp cât poartă mască de protecțe și respectă distanța socială de 2 metri.

Cinematografele, teatrele și alte spații de divertisment, precum și facilitățile sportive, piscinele și sălile de gimnastică, se vor putea redeschide începând cu 6 iunie, ca parte a celei de-a patra etape de relaxare a restricțiilor. Se reia și fotbalul În Polonia, în weekend se reia și campionatul de fotbal.

Şefii fotbalului polonez au trimis deja protocolul pentru accesul spectatorilor pe stadion – iniţiativa este acum pe biroul prim-ministrului Mateusz Morawiecki. La început va fi permisă intrarea a doar 999 de suporteri, respectând regula care prevede desfăşurarea evenimentelor publice cu mai puţin de 1.000 de persoane. Aceştia vor fi echipaţi cu măşti şi vor avea la dispoziţie pe stadion dezinfectante. De asemenea, se va respecta distanţa şi se va organiza intrarea şi plecarea astfel încât să nu fie înghesuială. Biletele vor fi achiziţionate doar online.

22.303 de persoane au fost infectate cu COVID-19 în Polonia, de la declanșarea epidemiei. 1.025 de decese au cauzate de coronavirus.


Preluat de la: Publika.md