Noi detalii privind reținerea bărbatului din Mereni, care și-a amenințat cu moartea familia (FOTO)

Noi detalii privind reținerea bărbatului din Mereni, care și-a amenințat cu moartea familia. Bărbatul a fost reținut și transportat la Inspectoratul de Poliţie din Anenii Noi. Procurorii continuă investigaţiile pentru a afla din ce cauză bărbatul a avut un comportament agresiv.

În jurul orei 8:45, cei trei copii de 1, 3 şi respectiv 7 ani, dar și o rudă a acestora au fost eliberați.

În urma incidentului, o femeie cu o plagă în regiunea gâtului, dar și un copil au fost transportați la spitalul raional din Anenii Noi. 

La acțiunea de eliberare a copiilor au participat Ministrul Afacerilor Interne, Șefului Poliției Naționale, polițiștii, dar și mascații de la BPDS ”Fulger”. 

PUBLIKA.MD amintește că în dimineața zilei de astăzi, un bărbat beat şi agresiv, din satul Mereni, raionul Anenii Noi, și-a amenințat fosta soție cu moartea copiilor minori dacă nu se întoarce la el.

Primarul din Mereni, Valentin Vieru, a declarat că familia era săracă, iar soţii erau despărțiţi de mai mult timp. În urmă cu câteva luni, individul şi-ar fi agresat fizic soţia. Edilul mai spune că cei trei copii sunt în evidenţa asistentului social şi locuiau împreună cu mama lor.

În primele nouă luni ale anului curent, 533 de femei au apelat la serviciile juridice, psihologice şi sociale ale Centrul de Drept al Femeilor, față de 369 de femei asistate în aceeași perioadă a anului trecut. Doar în luna mai, în perioada carantinei, s-a înregistrat un număr record de 79 de cazuri asistate, dublu faţă de media lunară.


Preluat de la: Publika.md