Noi detalii în cazul bătrânului acuzat de furt dintr-un market. Câinele acestuia a fost lăsat singur în parcare, după ce bărbatul a fost dus la poliţie

Nu doar bătrânul de 81 de ani, reţinut miercuri pentru că ar fi furat dintr-un supermarket, a fost tratat cu neglijenţă, ci şi câinele său. Patrupedul care a rămas singur în parcarea magazinului îi aparţine bătrânului, iar drept dovadă sunt imaginile în care cei doi par destul de apropiaţi. În schimb, oamenii legii susţin că acesta era vagabond, motiv pentru care nu a fost luat împreună cu bătrânul. De cealaltă parte, apărătorii animalelor condamnă acţiunile poliţiştilor.

Aceste imagini video au fost publicate pe Facebook de către reprezentanţii Secţiei de Control şi Protecţie a Animalelor din Chişinău. Potrivit lor, câinele îi aparţine bărbatului reţinut, din moment ce acesta stătea lângă el atunci când a venit echipajul de poliţie.

„Am fost la faţa locului şi am găsit acest filmuleţ, iar din video este clar , câinele aparţine bătrânului, deoarece se vede că l-a aşteptat pe bărbat cât acesta se afla în magazin, el aştepta afară. Bărbatul a plecat cu poliţia, câinele a rămas fără neînțelegerea ce s-a întâmplat.”

Din aceleaşi imagini se observă cum poliţiştii l-au luat pe bărbat la inspectorat, lăsând câinele singur în parcare.

Karl Lugan, apărătorul pentru drepturile animalelor susţine că atitudinea şi comportamentul poliţiştilor au fost neglijente.

„Cum noi catalogăm acţiunile poliţiştilor? Noi credem că în aşa cazuri animalele nu trebuie să fie lăsate singure, afară, pe marginea drumului, ci trebuie luate împreună cu stăpânul.”

Ofiţerul de presă al Poliţiei Capitalei, Natalia Stati, spune că patrupedul era fără stăpân şi din acest motiv nu a fost luat cu bătrânul în maşina poliţiei.

Incidentul scandalos cu bărbatul de 81 de ani din Chişinău a ajuns în atenţia internauţilor şi face furori pe internet de mai multe zile. Şi asta după ce miercuri, bătrânul a fost reţinut de poliţie, în faţa unui supermarket din sectorul Botanica al Capitalei. Potrivit oamenilor legii, reprezentanţii magazinului au depus o plângere în privinţa bărbatului, care ar fi furat de mai multe ori mâncare, de la ei din magazin.

 


Preluat de la: Publika.md