Noapte tulburată de proteste. Peste 10 mii de oameni au manifestat la Tel Aviv faţă de modul în care autorităţile au gestionat criza provocată de coronavirus

Noaptea trecută a fost marcată de proteste în Israel. Peste 10 mii de oameni au manifestat la Tel Aviv faţă de modul în care autorităţile au gestionat criza provocată de coronavirus. Organizatorii susţin că Guvernul condus de Benjamin Netanyahu a eşuat grav în implementarea programelor de ajutor social şi au cerut să-şi revizuiască planurile de asistenţă, astfel încât oamenii să poate beneficia de suportul de care au nevoie. 

Oamenii au scandat într-o piaţă din oraş, apoi au mărşăluit pe străzi, blocând mai multe artere. Mulţimea a scandat „Bibi, du-te acasă”.

La un moment dat demonstranţii s-au încăiera cu forţele de ordine, iar în consecinţă cel puţin trei poliţişti au fost răniţi şi 20 de protestatari au fost arestaţi.

În urma tensiunilor stradale de noaptea trecută, ministrul Finanţelor de la Tel Aviv a declarat pentru o televiziune locală că înţelege demersurile participanţilor. Zilele trecute, acesta, împreună cu premierul Benjamin Netanyahu, au dat asigurări că vor acorda ajutor financiar întreprinderilor locale.

Israelul a înregistrat aproape 37 500 de cazuri de coronavirus şi doar 354 de decese.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie