Nicolae Furtună: ”Se aşteaptă o creştere a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Moldova atinge treptat vârful epidemiei de COVID-19”

Se aşteaptă o creştere a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar ţara noastră atinge treptat vârful epidemiei de COVID-19. Precizarea a fost făcută de către directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, în cadrul unei conferințe de la Ministerul Sănătății. Acesta a mai spus că putem să ne așteptăm la un al doilea val de îmbolnăviri, în această toamnă sau iarnă.

”Fiind o infecție cu mecanism aerogen de transmitere, ea se va repeta probabil. Această infecție probabil că va fi comparativ cu gripa sezonieră pe care o înregistrăm în fiecare sezon”, a afirmat directorul ANSP, Nicolae Furtună.

Nicolae Furtună a mai spus că toate pronosticurile făcute la începutul pandemiei de către epidemiologi s-au adeverit în proporție de aproape o sută de procente.

Specialistul afirmă că această perioadă este foarte importantă și a îndemnat oamenii să nu să se relaxeze, ci să continue să respecte recomandările specialiștilor, pentru că pericolul încă nu a dispărut.

În prezent, avem peste 5.500 de cazuri confirmate de îmbolnăvire cu COVID-19. Peste o mie din pacienţi sunt angajaţi ai sistemului medical.


Preluat de la: Publika.md