Niciun angajat al MSMPS nu a fost plasat în carantină chiar dacă ministrul Sănătății a fost testată pozitiv cu COVID-19

Niciunul dintre angajații ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale nu a fost plasat în carantină. Asta pentru că ministrul Viorica Dumbrăveanu, testată pozitiv la noul coronavirus, nu a intrat în contact cu niciunu dintre ei și s-a autoizolat odată cu apariția primelor simptome de COVID-19. Concluzia a fost făcută în urma unei anchete epidemiologice. Informația a fost prezentată pentru postul nostru de televiziune de serviciul de presă al instituției.

Potrivit sursei citat, toate activitățile sunt desfășurate de secretarii de stat pe domeniile lor de competență și sunt coordonate cu ministrul Dumbrăveanu în regim online.

”Doamna ministru, începând cu data de 25, nu a fost în contact cu nimeni și s-a autoizolat. Dumneaei a lucrat de la distanță în perioada respectivă, în zilele când a apărut simptomatica de boală și a fost stabilit diagnosticul. La moment, ca și contact apropiat nu a fost apreciat nimeni și ministerul lucrează în regim obișnuit.”, a declarat Mariana Golovaci, secretar de stat la MSMPS.

Reprezentanții ministerului dau asigurări că în instituție sunt respectate toate măsurile de protecţie sanitară, inclusiv păstrarea distanței sociale în timpul ședințelor și purtarea măștilor atunci când nu poate fi respectată distanța socială.

Amintim că ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a fost diagnosticată cu COVID-19. Despre acest lucru a anunțat sâmbătă chiar ea, pe pagina sa de Facebook, după ce despre starea ei de sănătate a scris și președintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă.

La câteva ore de la anunţul făcut pe reţeaua de socializare, Viorica Dumbrăveanu a adăugat și o fotografie cu rezultatul testului pozitiv în care se vede că diagnosticul a fost confirmat în data de 25 august, adică marți, iar ministrul a anunțat despre acest lucru abia sâmbătă, 29 august.

Până la postarea ministrului, noi am încercat să obținem o confirmare de la șeful ANSP, Nicolae Furtună, dar şi de la reprezentanții ministerului și Policlinica Cancelariei de Stat, dar fără succes.

În postarea sa, Dumbrăveanu a scris că în aceste momente și ea luptă cu boala și că îi este greu atât moral, cât și fizic, dar urmează tratamentul prescris de medici și speră că va trece cu bine peste COVID-19. 

CITEȘTE ȘI: Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, testată pozitiv cu COVID-19


Preluat de la: Publika.md