New York Times: Kim Jong Un ar putea ataca Coreea de Sud în cîteva luni

Dar despre ce amenințări este vorba, din partea lui Kim Jong Un? Coreea de Nord a renunțat oficial la obiectivul unei reunificări pașnice cu Coreea de Sud. Un monument din Phenian dedicat unirii celor două țări ar fi fost demolat deja.

De asemenea, presa de stat a dat imagini cu procesul unor adolescenți prinși că se uitau la seriale sud-coreene. La nivel militar, pe 5 ianuarie, armata nord-coreeană a tras sute de obuze în preajma unor insule sud-coreene.

Pe 14 ianuarie, Coreea de Nord a testat un nou tip de rachetă balistică, care avea un focos hipersonic. Iar săptămîna aceasta, nord-coreenii au lansat mai multe rachete de croazieră către mare.

Toate aceste lucruri i-au făcut pe oficialii americani care urmăresc regimul de la Phenian să spună că dictatorul Kim Jong Un se pregătește de un atac. Cum ar putea să arate atacul? Coreea de Nord ar putea bombarda cîteva insule, ca în 2010, sau ceva similar. Adică un atac la scară mică, care poate fi ținut sub control. Kim nu vrea un război total, pentru că dacă ar fi vrut, nu i-ar fi dat obuze și rachete lui Putin.


Preluat de la: Noi.md