Nepotul fostului președinte al Kazahstanului, găsit mort la Londra, la câteva luni după ce și-a acuzat familia de corupție

Aisultan Nazarbayev, unul din nepoții fostului președinte al Kazahstanului, a murit la Londra. Din primele informații, tânărul de 29 de ani ar fi decedat din cauza unui infarct, la câteva luni după ce a lansat ultimele acuzații extrem de grave la adresa membrilor familiei sale, scrie DailyMail, citat de libertatea.ro.

Moartea lui Aisultan Nazarbayev a fost confirmată de mama sa, Dariga Nazarbayeva, pe data de 16 august, la câteva ore după ce presa locală difuzat informația. Tânărul de 29 de ani ar fi murit din cauza unui infarct.

”Familia mea este devastată de pierderea iubitului nostru Aisultan și cerem intimitate în acest moment foarte dificil”, a spus mama sa într-o declarație de presă.

În luna februarie Aisultan Nazarbayev a scris într-o postare pe Facebook că deține informații privind acte de copruție între guvernul Kazahstanului și cel al Rusiei, potrivit DailyMail.

”Am informații despre corupția la nivel înalt între guvernul Rusiei și Kazahstan. Vorbesc despre miliarde de dolari americani sustrasi din Kazahstan,” se arată în mesajul de pe pagina de socializare. Dar comentariile sale au fost respinse în aceeași zi de ministrul informațiilor și dezvoltării sociale al Kazahstanului, Dauren Abayev.

Totuși, în același timp, Aisultan i-a rămas fidel bunicului său, fostul președinte Nursultan Nazarbayev. Aisultan fusese nepotul preferat al fostului președinte Nursultan Nazarbayev. A absolvit prestigioasa Academie Regală Militară Sandhurst din Marea Britanie în 2010 și, pe când avea doar 20 de ani, i s-a încredințat un post important în Ministerul Apărării din țara sa, mai scrie presa internațională.


Preluat de la: Publika.md