Nemerenko despre asistenții medicali: "Fără ei sistemul de sănătate ar fi ca fără de oxigen"

Ea a evidențiat contribuția esențială a acestora la funcționarea sistemului de sănătate și a recunoscut eforturile și sacrificiile pe care le fac, în special menționînd că majoritatea sînt femei care gestionează responsabilități complexe și solicitante.

„Astăzi sărbătorim Ziua Internațională a Asistenților Medicali, și pe 5 mai s-a sărbătorit Ziua Internațională a Moașelor. Cu această ocazie vreau să felicit absolut tot personalul medical su studii medii medicale sau de lucență, care include următoarele categorii: asistenți medicali, moașe, felceri, specialiști în diagnostic de laborator, tehnicieni radiologi, tehnicieni dentari, igieniști-epidemiologi, etc.

Ei sînt în număr de aproape 30 mii, în toate instituțiile medicale – de la medicina primară la săli de operație, de la ambulanță la servicii de sănătate publică, de la primiri urgente la cabinete stomatologice.

Fără ei sistemul de sănătate ar fi ca fără de oxigen, cea mai mare parte a muncii revinindu-le dumnealor. Tot ei sînt mult mai aproape de pacienți în comunicare, îngrijindu-i, ascultîndu-i, explicînd. Să nu uitam că marea majoritate ai acestei armate sînt femei – domnișoare, doamne, care duc pe umerii lor o povară grea, cu ture de noapte, cu responsabilități multe și ardere profesională.”

Ministrul a promis că va continua să prioritizeze îmbunătățirea condițiilor de muncă și a salarizării, în scopul de a asigura un mediu de lucru mai bun și resurse adecvate pentru toți angajații din sănătate.

„Să ne fiți sănătoși, să aveți multe succese profesionale și recunoștință pe măsură. Noi, Ministerul Sănătății, vom continua să investim în modernizarea sistemului pentru că să dispuneți de cele mai bine conditii de muncă și echipamente performante, dar și în salarii. Dvs, stimați pacienți, vă rog să le dăruiți un zîmbet recunoscător pentru munca dumnealor.

Toate florile Duminicii de astăzi, dar și respectul nostru, sînt pentru dumneavoastră”, – a scris Ala Nemerenko pe rețelele de socializare.


Preluat de la: Noi.md