Neconcordanţă la nivel înalt. Dodon anunță două persoane răpite, iar Jizdan anunță patru

Neconcordanţă la nivel înalt. În timp ce preşedintele Comisiei parlamentare de Securitate, Alexandru Jizdan, a anunţat despre 4 persoane răpite de separatişti, preşedintele Igor Dodon a menţionat doar doi cetăţeni sechestraţi.

La fel, Igor Dodon a anunţat că a avut o discuţie cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, în care i-a cerut să intervină prompt în eliberarea moldovenilor sechestraţi.

„Situația referitoare la cei doi cetățeni moldoveni răpiți zilele trecute este una extrem de gravă și a generat imediat o reacție promptă a conducerii țării și a instituțiilor statului.

Principala preocupare a fost eliberarea cât mai rapidă a cetățenilor noștri, iar demersurile făcute au adus rezultatele dorite.

Personal am avut o discuție cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, în care i-am cerut să intervină prompt în eliberarea cetățenilor noștri și să ia măsurile care se impun pentru responsabilizarea celor care au comis această gravă ilegalitate.

Salut intervenția promptă și eficientă a instituțiilor noastre în acest caz și le cer sa întreprindă mai departe cu fermitate toate acțiunile legale pentru a clarifica acest caz, dar și pentru a preveni pe viitor apariția unor asemenea situații.

De asemenea, acest caz urmeaza sa intre pe agenda de discutii a formatului de negociere 5+2, ca un precedent extrem de periculos, care trebuie clarificat.”, a scris Igor Dodon.

 

Totodată, Guvernul menţionează într-un comunicat de presă că aceste acţiuni sunt concertate şi reprezintă o încălcare a drepturilor omului şi o provocare în adresa securităţii statului şi a ordinii de drept.

În acest sens, în cadrul reuniunii Comitetului permanent al OSCE de astăzi de la Viena delegația ţării noastre va aborda problema violării constante a drepturilor omului.


Preluat de la: Publika.md