NBA își pregătește revenirea. Sezonul va continua cu 22 echipe rămase în competiție

Liga profesionistă nord-americană de baschet va reveni la activitate deplină pe 31 iulie. Consiliul de Administrație a aprobat formatul pentru reluarea sezonului 2019/2020 cu participarea a 22 de echipe, iar toate meciurile se vor disputa fără spectatori la complexul „Disney World” din orașul Orlando, statul american Florida. 

Astfel, primele 8 clasate din cele două conferințe și alte şase formații cu cele mai bune rezultate înregistrate până la suspendarea competiției vor continua sezonul.

„În tot acest răstimp am căutat o modalitate sigură de reluare a meciurilor de baschet, deși ne dăm seama că vom trăi cu acest virus ceva timp. La fel precum și reprezentanții altor industrii caută o cale de revenire, noi am căutat, împreună cu jucătorii, posibilitățile cele mai favorabile de revenire la normalitate”, a afirmat comisarul NBA, Adam Silver.

Cele 22 de echipe vor juca fiecare câte opt meciuri în sezonul regulat pentru a stabili cele 16 formații calificate în play-off și, totodată, pentru a determina capii de serie. Pe durata competiției, toți jucătorii vor locui în hotelurile de la „Disney World” și vor fi testați zilnic la coronavirus. NBA planifică să finalizeze sezonul curent până, cel mai târziu, pe 12 octombrie.


Preluat de la: Publika.md