Navele românești au folosit armamentul din dotare în cadrul celui mai amplu exercițiu militar în Marea Neagră (VIDEO)

Navele militare românești au efectuat trageri de luptă cu mai multe tipuri de armament din dotare în cadrul celui mai amplu exercițiu național organizat de către Forțele Navale Române în acest an. Tunuri principale, tunuri anti-aeriene, grenade reactive anti-submarin, torpile – sunt câteva dintre armele folosite în cadrul exercițiului.

Peste 800 de militari, opt nave militare și un elicopter Puma Naval participă la acest exercițiu major condus de către Comandamentul Flotei din Constanța.

Conform scenariului, pe mare, fregatele „Regina Maria” și „Mărășești”, corvetele „Contraamiral Eustațiu Sebastian” și „Amiral Petre Bărbuneanu”, dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu”, navele purtătoare de rachete „Lăstunul” și „Zborul”, precum și remorcherul maritim „Viteazul” execută trageri cu sisteme de artilerie și antisubmarin, exerciții de luptă la suprafață, de căutare și salvare pe mare, de remorcare, de reaprovizionare și de monitorizare a traficului naval, iar elicopterul Puma Naval IAR-330 asigură secvențele de luptă aeriană și va pune în aplicare procedurile de localizare a unui submarin inamic.

 


Preluat de la: Publika.md