Navalnîi pregătește un plan împotriva lui Putin: „Toți rușii să iasă să voteze la prânz. Zeci de milioane vor fi martori”

Postând prin intermediul susținătorilor săi pe rețelele sociale, Navalnîi a declarat că nu este suficient să voteze împotriva lui Putin, deoarece Kremlinul ar falsifica oricum rezultatul, folosind un sistem electronic de vot desfășurat pentru prima dată la alegerile prezidențiale.

Dar el a spus că vederea mulțimilor mari care se întorc la prânz pe 17 martie va trimite un semnal puternic, fără a pune pe nimeni în pericol.

„Aceasta poate fi o demonstrație puternică a stării de spirit a țării”, a scris Navalnîi pe canalul său Telegram, controlat de echipa sa. Protestele de amploare sunt extrem de rare în Rusia, din cauza riscurilor, mai ales de la începutul războiului cu Ucraina, dar Navalnîi a spus că acesta va fi sigur, deoarece votul este legal și încurajat oficial.

„La ora 12 există deja o prezență ridicată la vot, există o mulțime de oameni și este pur și simplu imposibil să-i identificăm pe cei care votează „împotrivă”. Acesta va fi un protest la nivel național. Este disponibil pentru toată lumea, oriunde. Milioane de oameni vor putea participa. Și zeci de milioane vor fi martori la asta”, a spus el.

Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, ispășește în prezent pedepse într-o colonie penală arctică în valoare totală de peste 30 de ani pentru acuzații care includ extremism, despre care spune că au fost toate inventate pentru a-l reduce la tăcere. Susținătorii săi spun că este imposibil să-l împiedici pe Putin să câștige alegerile, dar tabăra lui Navalnîi vrea să folosească perioada de campanie ca o oportunitate de a alimenta opoziția față de Putin și război.

Kremlinul spune că Putin va câștiga pur și simplu pentru că are sprijin popular și este de încredere.

Alegătorii din aproximativ o treime din regiunile Rusiei, inclusiv Moscova, pot alege să voteze printr-un sistem electronic la distanță. Criticii spun că votul electronic este ușor de manipulat de către autorități.


Preluat de la: Unimedia.info