Municipiile Bălți și Chișinău, în topul celor mai periculoase localități din țara noastră

Municipiile Chișinău și Bălți sunt cele mai periculoase localități din Moldova, potrivit unui raport pe 9 luni al Inspectoratului General de Poliţie cu privire la dinamica fenomenului infracțional.

În total, de la începutul anului, pe teritoriul Repulbicii Moldova, au fost comise aproape 17 mii 400 de infracţiuni. Ca şi în anii precedenţi, Municipiul Chişinău este pe primul loc în top. În 9 luni ale anului, în Capitală au fost comise peste 5 mii de fărădelegi, cele mai puţine în Ciocana, 847 şi cele mai multe în Buiucani, 1101.

În municipiul Bălţi, rata infracționalității a fost aproximativ aceiaşi ca în sectorul Buiucani al Capitalei. În 9 luni ale anului, în capitala de nord a ţării au fost săvârşite 1102 ilegalităţi.

Potrivit raportului IGP, Cahul, Orhei şi Ialoveni se află topul raioanelor cu cea mai mare dinamică a fenomenului infracțional, iar la polul opus sunt raioanele  Basarabeasca şi Dubăsari unde au fost săvârşite 121, respectiv, 117 infracţiuni. 

Datele IGP mai arată că în 92 la sută dintre cazuri, infracţiunile au fot comise de bărbaţi. Raportul mai menţionează că în perioada ianuarie – septembrie 2020, poliţia a reuşit să prevină comiterea a aproximativ 3500 de ilegalităţi şi a deconspirat peste 100 de grupări criminale cu 368 de figuranţi.


Preluat de la: Publika.md