Municipalitatea a aprobat un meniu-model: Ce vor mânca toți copiii din grădinițele din Capitală

Bucate din pește și grăsimi reduse, este noul Meniu-model care va fi implementat de toate instituțiile de educație timpurie începând din data de 1 februarie 2021.

„Dacă este zi de luni și în meniul-model este indicat „bucate din pește”, atunci, grădinițele, obligatoriu trebuie să dea copiilor acest produs. La al doilea dejun trebuie să fie servite fructe proaspete. Astfel, DGETS își propune ca părinții să cunoască aceste detalii despre alimentația copiilor lor și să-i responsabilizeze pe directorii de grădinițe”, a menționat șeful adjunct al Direcției municipale de educație, Andrei Pavaloi.

Pentru fiecare sector, „meniul-model” este întocmit pentru zece zile, după care se repetă, începând cu ziua întâi. Zilnic, pe masa copiilor trebuie să fie fructe și legume proaspete, pâinea trebuie să fie din făină integrală, iar cantitatea zilnică de paste făinoase, grăsimi și sare să fie redusă.

În acest sens, micul dejun al copiilor va fi alcătuit în mare parte din terciuri (din mei, orez, ovăz, griș, grâu sau hrișcă). De asemenea, va fi ceai și pâine cu unt. La al doilea dejun, în mod obligatoriu, trebuie să fie servite fructe proaspete. Pentru masa de prânz și cină, în meniurile-model se regăsesc diferite tipuri de supe, carne de pui, de bovină, pește și legume. Meniurile vor fi la fel în toate grădinițele din sectoarele orașului.

 


Preluat de la: Publika.md