Problemele par să se rezolve, iar autoritățile devin mai responsabile atunci când greşelile lor, care uneori costă milioane de lei, sunt mediatizate și prezentate publicului larg. Zilele trecute, Publika TV a difuzat un reportaj despre o porțiune de drum de 1400 de metri din satul Merenii Noi, raionul Anenii Noi, unde lucrările de reparaţie au început acum cîteva luni, însă au fost abandonate după câteva zile de muncă. Poate e o coincidenţă, însă a doua zi după ce am difuzat știrea, muncitorii au revenit pe șantier și au reluat lucrările.
Cei de la Societatea pe Acţiuni ”Drumuri Criuleni”, care se ocupă de lucrări, ne-au spus că au fost nevoiți să retragă muncitorii și tehnica de pe șantier pentru a asfalta un alt drum. După luni de absenţă, activitatea de pe șantier e în toi, au fost aduşi mai mulţi muncitori și câteva utilaje.
„De dimineață, drumarii și-au adus tehnica în sat. Nu știu când au reușit, pentru că erau și compactor, și greder și 4 camioane. Așa ceva nu a mai fost. Aseară lucrau atât de intensiv, încât am rămas surprins”, a spus primarul satului Merenii Noi, Andrei Druzi.
Şi deşi a început să plouă, lucrările continuă. Specialiștii de la Administrația de Stat a Drumurilor susțin că metoda utilizată permite reparaţiile inclusiv în astfel de condiţii. Iar directorul adjunct al instituției, Ion Drucec, spune că porțiunea de drum va fi gata în cel mult trei zile.
”Graţie apelului sau a intervenţiei dumneavoastră, cât şi a timpului nefavorabil de afară, care nu permite executarea lucrărilor cu mixturi asfaltice, s-a mobilizat total pentru executarea lucrărilor care într-o oarecare măsură le-a abandonat sau le-a tergiversat”, a menționat directorul adjunct al Administrației de Stat a Drumurilor, Ion Drucec.
Ion Drucec spune că reabilitarea drumului din satul Merenii Noi a fost tărăgănată şi din cauza montării unor ţevi de scurgere a apelor pluviale pe care şi-a asumat-o administraţia locală. Pentru construcția în variantă albă a porțiunii de drum din satul Merenii Noi, din bugetul de stat s-au alocat peste un milion de lei. Lucrările fac parte din programul guvernamental ”Drumuri Bune”.
Preluat de la: Publika.md