MAI: Moldovenii răpiți de separatiști au fost eliberați

Moldovenii răpiți ieri de separatiști au fost eliberați. Anunțul a fost făcut de reprezentanții MAI printr-un comunicat de presă, însă nu au indicat de câte persoane este vorba.

În comunicatul MAI este precizat că persoanele eliberate sunt în afara oricărui pericol, iar cazul este investigat în continuare conform legii.

„Avertizăm forțele străine ordinii de drept să se abțină de la provocări de acest fel, fiindcă orice acțiune ilegală poate primi o reacție adecvată, dar în strictă conformitate cu legea Republicii Moldova. Interesul nostru comun rămâne a fi pacea, securitatea oamenilor și stabilitatea în regiune. Iar mai presus de orice, trebuie să fie bunul simț uman și moral”, se notează în comunicatul emis de MAI.

PUBLIKA.MD amintește că patru persoane au fost răpite miercuri de separatiştii din stânga Nistrului. Anunţul a fost făcut de preşedintele Comisiei parlamentare Securitate Naţională, Apărare şi Ordine Publică, Alexandru Jizdan, într-o conferinţă de presă. Totodată, aşa-zisul minister de externe de la Tiraspol a anunţat că două dintre cele patru persoane au fost eliberate din arest. Informaţia a fost confirmată şi de surse din cadrul Biroului de Reintegrare. Deşi pretinsele autorităţi nistrene susţin că ambele persoane eliberate sunt angajate în cadrul structurilor de forţă ale Republicii Moldova, Alexandru Jizdan a menţionat că este vorba doar despre poliţistul Andrei Amarfi, pe când o altă persoană activează în cadrul ASP, iar celelalte două persoane nu deţin funcţii publice.

Potrivit lui Jizdan, persoanele răpite au fost acuzate de spionaj în favoarea Republicii Moldova. Guvernul a menţionat într-un comunicat de presă că acţiunile separatiştilor sunt concertate şi reprezintă o încălcare a drepturilor omului şi o provocare în adresa securităţii statului şi a ordinii de drept. În acest sens, în cadrul reuniunii Comitetului permanent al OSCE de astăzi de la Viena delegația ţării noastre va aborda problema violării constante a drepturilor omului. Guvernul face apel către pretinsele autorităţi din stânga Nistrului să se solidarizeze cu acțiunile întreprinse de structurile de forţă de la noi pentru remedierea situației.


Preluat de la: Publika.md