‘Multivitaminele nu vă vor ajuta să trăiți mai mult’

O cercetare nouă efectuată de Institutul Național de Sănătate din Statele Unite (NIH) sugerează că administrarea de multivitamine nu vă va ajuta să trăiți mai mult. Studiul a analizat date din trei studii de amploare care au implicat peste 390 000 de adulți pe parcursul a aproape trei decenii.

În timp ce foarte mulți adulți iau multivitamine cu scopul de a-și menține sau de a-și îmbunătăți sănătatea, studiul a constatat că utilizarea multivitaminelor nu a condus la o durată de viață mai lungă. Chiar dacă unele studii anterioare au sugerat că multivitaminele ar putea oferi anumite beneficii pentru sănătate, cum ar fi o sănătate mai bună în anii următori, analiza recentă nu a susținut aceste afirmații. De fapt, studiul a indicat că riscul de deces din orice cauză a fost ușor mai mare în rândul utilizatorilor de multivitamine comparativ cu neutilizatorii în primii ani de urmărire. Mai mulți factori pot contribui la această constatare.

Persoanele cu probleme de sănătate legate de vârstă ar putea fi mai susceptibile de a încerca multivitaminele, iar cei care le iau au adesea un stil de viață mai sănătos, inclusiv o dietă mai bună și mai multă activitate fizică. Ce a mai remarcat studiul
Cu toate acestea, studiul a remarcat, de asemenea, că varietatea largă de multivitamine disponibile face dificilă compararea eficacității acestora în cadrul diferitelor studii. Experții au fost mult timp precauți cu privire la beneficiile multivitaminelor, deoarece impactul acestora poate varia în funcție de nevoile și circumstanțele individuale. În timp ce anumite vitamine pot fi benefice pentru remedierea unor deficiențe specifice sau pentru susținerea anumitor condiții de sănătate, dozele excesive sau interacțiunile cu medicamentele eliberate pe bază de rețetă pot fi dăunătoare. În general, studiul subliniază faptul că obținerea vitaminelor și nutrienților esențiali printr-o dietă echilibrată este, în general, mai sigură și mai eficientă decât recurgerea la suplimente, scrie incredibilia.ro. S-a demonstrat că obiceiurile alimentare sănătoase au un impact semnificativ asupra speranței de viață, trecerea la alimente mai sănătoase putând adăuga până la 10 ani la durata de viață a unei persoane. Cu toate acestea, accesul la opțiuni alimentare nutritive și proaspete rămâne un factor esențial în promovarea sănătății generale și a longevității.


Preluat de la: Timpul.md