Motivul pentru care un bărbat din Slobozia a încercat, în ajunul Anului Nou, să treacă ilegal frontiera moldo-ucraineană

Un bărbat din oraşul Slobozia a fost reţinut de polițiștii de frontieră din Copceac, după ce a încercat în ajunul Anului Nou să treacă clandestin frontiera moldo-ucraineană. Bărbatul și-a justificat acțiunile prin faptul că avea interdicție de intrare pe teritoriul Ucrainei.

Potrivit unui comunicat emis de Poliţia de Frontieră, pe direcția localităților Copceac – Cairaclia, oamenii legii au observat un bărbat, care se deplasa pe jos pe traseul național și care la un moment și-a schimbat direcția de deplasare.

Drept urmare, poliţiştii de frontieră au urmărit o perioadă de timp acţiunile bărbatului, iar la doar câțiva metri de la linia frontierei cu Ucraina, forţele de ordine au reținut necunoscutul, care era bine determinat să ajungă pe teritoriul țării vecine.

Poliţiştii de frontieră au stabilit că persoana era un cetățean moldovean, în vârstă de 38 de ani, originar din orașul Slobozia. Acesta avea asupra sa buletinul de identitate, dar și pașaportul.

Audiat, acesta a povestit că are interdicție de a intra pe teritoriul Ucrainei întrucât a încălcat termenul de ședere. Motivul pentru care dorea să traverseze ilegal frontiera de stat era serviciul în orașul Odesa. Ca urmare, conaționalul a decis să pătrundă pe teritoriul statului vecin într-un mod ce nu se încadrează în normele legale de traversare a frontierei de stat.

Pe acest caz, oamenii legii au întocmit un proces verbal de constatare a unei infracțiuni, iar cazul este cercetat în continuare de către ofițerii de urmărire penală ai Direcției regionale SUD.


Preluat de la: Publika.md