Motivul incredibil pentru care o româncă a străbătut 1.500 de kilometri din Londra până în Suedia: "Sunt norocoasă și fericită"

O româncă stabilită la Londra a străbătut 1.500 de kilometri, până în Suedia, pentru o tunsoare. De altfel, mai mulți britanici au profitat de regimul relaxat din Suedia pentru a fugi de carantină. Acum, însă, n-ar mai putea, pentru că s-au înăsprit condițiile de revenire în Regatul Unit, scrie digi24.ro.

Oana Marcu, româncă stabilită la Londra, pentru BBC NEWS: „Salut! Numele meu este Oana Marcu. Sunt din Londra. Sunt foarte norocoasă și fericită pentru că am ales Suedia drept destinație, ca să scap de carantină”.

Peter Clark, expat britanic din Suedia: „Numele meu este Peter. Sunt din Marea Britanie. Trăiesc aici, în Stockholm, Suedia, de cinci ani. Recent, am observat cum a crescut numărul turiștilor britanici, sosiți aici în căutarea unei frizerii, ca un fel de mini-vacanță din Marea Britanie în Suedia, pentru un tuns”.

Johan Markstrom, client suedez: „Într-un fel, pare un soi de turism monden, un moft pe care îl poți face în criza coronavirus. Nici măcar nu știu cum ajung acești oameni aici. Dar pot înțelege că atunci când trăiești într-o societate mult mai restrictivă decât cea din Suedia, pot înțelege că oamenii o ia razna. Ești ca și prins în capcană, nu poți ieși la restaurant, nu poți merge la frizer… Așadar, într-un fel, înțeleg de ce ar călători unii din acest motiv”.

Oana Marcu, româncă stabilită la Londra: „Când ești un spirit liber, asta faci! M-am bucurat de cultura suedeză, să explorez orașul Stockholm. Fie că a fost vorba de tratamente de înfrumusețare, fie de restaurante sau de vizitarea celorlalte insule, având în vedere că aici au 24.000 de insule”.

„Desigur, trebui să îi tratăm pe clienții noștri cu un anumit nivel de respect și prietenie, să îi facem să se simtă bineveniți, dar în sinea ta știi că ei fentează legi și reguli, venind aici pentru o tunsoare. Te simți destul de ciudat să vezi că unii oameni călătoresc profitând de libertatea relativă de care dispunem noi în Suedia, în timp ce eu nu pot călători în Marea Britanie, pentru a-mi vedea prietenii și familia”, spune Peter Clark.


Preluat de la: Publika.md